Jaap Westerhuijs overleden

Jaap Westerhuijs, oud-directeur van het Groningen Congres Bureau, is overleden op 20 september. Hij is 68 jaar geworden. Het afscheid zal in besloten kring plaatsvinden in Amsterdam.
 
Jaap Westerhuijs heeft vanaf halverwege de jaren negentig Groningen als internationale congresbestemming op de kaart gezet. Op verzoek van de gemeente, de provincie, de Rijksuniversiteit en Koninklijke Horeca Nederland in Groningen richtte hij het Groningen Congres Bureau op. Het was zijn visie om van de organisatie zowel een congresbureau als PCO te maken, zodat de organisatie een meer solide financiële basis kreeg. Ook besefte hij dat door het enthousiasmeren van de professoren aan de Rijksuniversiteit Groningen veel meer internationale associatiecongressen naar de stad en provincie gehaald konden worden. Daarvoor richtte hij de ambassadeursclub Ubbo Emmius Colleghie op, als bindende factor tussen mensen die een internationaal congres naar Groningen hebben gehaald. Westerhuijs wist op deze wijze het aantal internationale congressen op de schroeven van 18 toen naar een gemiddeld aantal van 60 per jaar nu.
 
De aimabele Westerhuijs was een veel en graag geziene gast bij bijeenkomsten in de meeting industrie. Op 1 juli 2013 ging hij met pensioen, maar bleef wel betrokken bij het GCB als consultant en het Ubbo Emmius Colleghie, waarvan hij secretaris was.


Overlijdensbericht Jaap Westerhuijs

 
2016-09-22
U kunt bij ons gratis uw vacature voor de meeting industrie aanmelden. Het maakt niet uit of het gaat om een vaste of tijdelijke baan, full time of part time of een freelance opdracht. Wij zorgen dat uw vacature binnen 24 uur online staat. Uw meeting job kunt u hier aanmelden.


Iedere twee weken weer op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Agenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV