Internationaal congres - definitie

Een internationaal congres is een meerdaagse bijeenkomst bedoeld voor kennisoverdracht en gehouden in een commercieel geëxploiteerde ruimte. Het aantal deelnemers is minimaal veertig, waarbij tenminste eenderde van de deelnemers woonachtig is in het buitenland.

Deze definitie wordt aangehouden door het NBTC bij haar jaarlijkse inventarisatie van internationale congressen in Nederland. De data die het NBTC verzamelt bestaat uit onder andere het aantal congressen, de duur ervan en het aantal deelnemers.

NBTC verzamelt zowel informatie over de internationale associatie- en gouvermentele congressen als over internationale corporate congressen / bijeenkomsten die worden gehouden in Nederland. Associaties zijn verenigingen van personen, organisaties of staten, en corporate bijeenkomsten hebben betrekking op een onderneming.

Er zijn twee organisaties die de congresstatistieken wereldwijd bijhouden: Union of International Associations (UIA) en de International Congress & Convention Association (ICCA). Zij hanteren weer andere definities voor een internationaal congres.

2010-04-19


Event 17 
Iedere twee weken weer op de hoogte

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* verplichte velden
Aanhef *
Lid van | Partner van

    
Volg ons op

          Follow Me on Pinterest  
Agenda
Webdesign - Hosting - Techniek: Qball Internet BV